lauantai 10. syyskuuta 2011

Sitten tuli koulu ja ei ollut aikaa. Jatkan tätä kenties joskus.

  Poliisi istuu tuolilla huoneen nurkassa sidottuna patteriin. Hänen suunsa on tukittu kankaalla. Mies saapuu huoneeseen ja istuu vastapäiselle tuolille.

  KIMMO
Päivää.

  Poliisi tuijattaa Kimmoa eikä yritä vastata.

  KIMMO
Mä otan nyt tän siteen pois. Ei huutamista, temppuilua tai rimpuilua. Luulis sun tajuavan. Okei?

  Poliisi ei värähdäkkään. Kimmo ottaa kankaan pois. Seuraa lyhyt hiljaisuus.

  POLIISI
Se olit siis sinä.

  Kimmo nousee tuolilta pöydän ääreen.

  KIMMO
Hyvä, että sä otat tän rauhallisesti. Eihän me haluta mitään ylimääräistä häslinkiä... Kumma kuinka helposti löytää ohjeet myrkkyihin ja nukutusaineisiin. Apteekin kamoilla sain sutkin tainnoksiin. Mauttoman tappavan myrkyn teko oli mutkikkaampi homma.

  POLIISI
Miksi?

  KIMMO
Ai miksikö? Paha sanoa. En mä ole sitä liian selkeästi itselleni selittänyt, turha kai yrittääkään. Kai mä halusin tietää kuinka vaikeaa se olisi. Tai olisiko musta siihen? Se tunne kun lähdet kahvilasta tietäen tappavasi jonkun.

  POLIISI
...Miksi sä huumasit mut?

  KIMMO
Meneehän siinä nyt paniikkiin, kun rupesit lateleen yksityiskohtia ja kyseleen mun aikatauluja... En mä varautunut tällaseen. Onko mua vastaan paljonkin todisteita? 

  Poliisi miettii hetken vastaustaan.

  POLIISI
Ei mitään millä voisi pidättää.

  KIMMO
Eli ei käytännössä mitään. Mut sä se vaan istut siinä saatana. Kyllä joku tietää, että sä olet tullut tänne mua kuulustelemaan. Vittu, että mä olen tyhmä! Säkin vaan istut siinä.

  Seuraa hiljaisuus.

  POLIISI
Sä voit päästää mut. Tätä ei koskaan tapahtunu. Ohjaan tutkimukset jonnekin muualle.

  KIMMO
Älä väitä, ettei mulla olis syytä tappaa sua. Mut kyllä joku tietää, että sä olet tullut tänne mua kuulustelemaan. Sähän voit kertoo miten ruumis haudataan jälkiä jättämättä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti