lauantai 4. helmikuuta 2012

Nopea riuhtasu gonzalesin tahtiin

 Lihottelen ja hion joskus myöhemminVihaan kysymystä lempi tv-kanavasta. Lisan kanssa se on aina tv tv tv. Se vahtaa joka ilta jotai viime vuosikymmenen ohjelmia minkä kerkiää. Niin ja tietenkin kaikki uusimmat. Nyt pyörii joku dinosaurusmättö, sit se jauhaa siitä tohtori hoota, vissiin taas uutta tuotantokautta. Ei ihme, että mun pieni sohvani on alkanut käydä yhä ahtaammaksi. Ei kanavia voi vertailla keskenään, niin no aina voi. Mut toisaalla tulee dokkari siitä viiksiniekka Hitleristä ja toisaalla silvotaan raptoreita. Yleisradiolla on ihan hyvää setukkaa, ei ainakaan mitään epilepsialeikattua kasvutarinaa jostain kultakurkkuteineistä. Niin ja ne kummitusohjelmat repii mun sielua.

Kello on kolme. Mikäli tv on jollain yleisradion kolmesta kanavasta, se tietää varmaankin sen Gallardi mulkun naamaa. Niin ja sitä ärsyttävää korostavaa valaistusta, tommoset tekniset epäkohdat repii mua. Se heitti ittensä jotenki yleisradion tiimiin, en tiiä sitten onko se pääministeriltä ees sallittua. Kai se on. Niin kävi nytkin, niin siis, että se Gallardi mulkun pää halkes kuvaruudulle. Me katottiin jotain juristileffaa,  se vaan sattu tuleen, kunhan rupatellaan. Lisa kattoo keskittyneesti mulkkuun. Mulkku putkahtaa ruutuun satunnaisin tasatunnein. Se osaa ton jo ulkoa, se kattoo ihan liikaa tv:tä. Ne vaihtaa sitä vähän väliä, nyt siinä on valotukset perseellään.

Aluks se mulkku selittää pitkään, kuinka me kaikki ollaan perimän, ympäristön, kasvatuksen ja sattuman ristisiitos. Se väittää, ettei me ite vaikuteta itteemme. Niin tai siis ei se suoraan sano tietenkään, fiksusti kiertelee. Et meidän elämä, se kuinka kivaa meillä on, se miten muut suhtautuu meihin ja sitä rataa, että se olis vaan muiden asioiden summa. En mä tiiä onko se sillai, en usko. Rick-poika on kyllä hyvä puhumaan. "Jos lapselle annetaan kaikki mitä hän haluaa tai että häntä suojellaan liikaa, saattaa vaikuttaa kielteisesti lapsen koko persoonaan, ja määrittää häntä lopun iäkseen", käy mulkun suu. Sen voi lukea myös Lisan huulilta, se hymähtelee ja pitää itteään oikeen sankarina, kun muistaa ulkoa.

Oksettaa. Lapsenkasvatusvalistusta jaksaisin ja ymmärtäisin, mut se ei jää siihen. Se sanoo jotenki kierosti, et kusipäitä pitäs ymmärtää. Kykenemätön havaitsemaan oman käytöksensä puutteita tai jotain, tämän ne lisäsivät hiljattain. Niin tai siis muokkasivat. Heitä pitäs ymmärtää ja heille pitäisi kertoa, ottaa asia puheeksi, että omaa käytöstään voisi arvioida. Kaikkien epäkohdat pitäisi selittää, ja jos ei tyhmä opi, niin sitä varten on tämä kansallinen julkilausuma. Että sitte ne jotka on fiksuja niin olis tarkotus auttaa muita. Jotain yksinäisyydestäkin, sulattaan seniorien sydämmet.

Tästä päästään huippukohtaan. Toisten auttamiseen ja muuta paskaa, jotkut ymmärtämättömyyttään ei tajua auttaa muita, tai on kykenemättömiä menemään itteensä. Tajuamaan olevansa kusipäitä, koska geenit vaan vääntyy niin. Mutta ei hätää, sillä jotkut kykenevät auttamaan muita, ne jotka ovat tarpeeks fiksuja. Tai vaan vittu perimän ja pihapiirin naimisen tuotteena hyvä ihminen. Et yhdessä "kykenevien" kanssa autetaan kaikki toisiamme ja riisutaan kusipäät joukostamme ja ratsastetaan yhdessä suvaitsevaisuuden pilvilinnaan kaikki käsikkäin. Repii perseen tollanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti