keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Supernyrkki


 Supernyrkki
 


Supervoimani äkkäsin yläasteen paikkeilla. Veli oli sillon kyllä taunojen tauno. Koulun sijasta sitä kiinnosti viina, mut niin kai kaikkia muitaki, tai sit vaan kyyhöttää kotona kirjojen äärellä, tai sitte harrastuksissa, jotain tekemässä kuitenkin. Siis päähä mahtuu vaan yks ajatus ja velillä se sattu oleen viina. Tapeltii niinkö aika usein, mut oli sellane herrasmiessääntö, ettei päähä lyödä, se oli niinkö tabu. Yks ilta tulin vineen sille, että lukisit kokeisiin, että pääsisit edes palikkalinjalle opiskelee. Se siitä sitte riemastu ja kietas haaraväliin varottamatta, tabu se oli sekin. Mää sit survasin sitä oikealle poskelle ihan kyllä hävettävän lujaa. Hetken se oli niinkö pomppaamaisillaan kimppuun, että nyt jumalavita lähtee, mut sit se näki valon tai jotai, tuijotti hetken hiljaa, jotai kelaten. Sit se totes, että totta turiset, menenpä tästä lukemaan. Seuraavana päivänä se repäs kokeesta kympin, lukemalla sen yhen illan. Usko pois, se on verrattavissa niinkö, no, en nyt keksi mitää, mutta kummaa se oli.

Seuraavaks survasin Villee, tai siis vahinko se oli, tai sitte aika kultaa muistot. Koristunnilla iskin ainaki puolivahingossa siltä hampaat vinoon. Sen jälkee se oli rauhalline ku pässi, rauhallinen pässi. Luulin täräyttäneeni sitä pahemman kerran, ei se ollu entisensä. Sit iskin erinäisissä tapauksissa, vahingossa, populaa lättyyn. Kaikki oli samoin tein niinkö rauhallisia ja fiksuja, vaikken sitä selittää osaakaan, että miten se onnistuu niinkö käytännössä. Testailin sitte tarkotuksella, että survoin porukkaa lättyyn, välillä hellästi ja välillä vähä rajummin, todeten, että kaikista tuli fiksuja. Ihan tosi. Joo joo, en kuseta. Kerta toisensa jälkee tulos oli aina sama, fiksuja niistä tulee. No joo joo.

Aikansa siinä mietti, että mites tästä sais nytte hyödyn, että mitäs tän kanssa nyt sitte. Kyllähän haluaa jakaa tätä fiksuuden siunausta, että jos tekee rauhalliseks ja hyväks koulussa, ni eikös sillo elämänlaatu parane, ainaki veljellä kävi ehdottomasti niin. Oon ny tehny reissua ympäri Suomee lätkie populaa naamaan. Tässä on jalostunu aika nokkelaks lätkijäks. Talvisin voi kaatuilla ja huitasta possee naamalle, tai hevimetallikeikoilla pitin pyöriessä. Pari kertaa jouduin kyllä selittelee tekosiani, kun tarhan pihassa kävin leikittämässä niitä muksuja, että leikissä läpsästään poskelle, senkin oon niinkö ite keksiny. Kihniössä sai kerran survoo ihan kaksin käsin yhtä rekkamiestä, jonka kanssa jouduin tappeluun, että se siitä sitte rauhottu. Seuraavaks mä suuntaan varmaan Poriin. Sielä pitäs olla painin alkeiskurssi perjantaina, että sinne vois mennä vähä lätkimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti